Τζούντο για όλους

Τζούντο για παιδιά

Το τζούντο, η τέχνη της ευγένειας, είναι μια ιδανική μορφή άσκησης ιδιαίτερα για τις παιδικές ηλικίες που βρίσκονται στη φάση της διάπλασης του σώματος και του νου. Βοηθάει να μείνει το σώμα δυνατό και υγιές, χτίζοντας παράλληλα τον χαρακτήρα μέσα από πνευματική και ηθική πειθαρχία. Σύμφωνα με το American College of Sports Medicine το τζούντο είναι το ασφαλέστερο άθλημα επαφής για παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών.

Το τζούντο είναι μια πολεμική τέχνη, ένα Ολυμπιακό άθλημα, με πολλά πλεονεκτήματα για τα παιδιά των πόλεων. Το παιδί έχει πλήρη εκτόνωση, ξεπερνώντας τους περιορισμούς της καθημερινότητας, αφού μπορεί να κυλιστεί και να παλέψει με μεγάλη ασφάλεια. Το τζούντο αναπτύσσει τις κινητικές δεξιότητες μέσα από την προπόνηση και αυξάνει την αντίληψη του παιδιού, καθώς καλλιεργείται σε αυτό ο αυτοέλεγχος δημιουργώντας έτσι ένα ισορροπημένο και υπεύθυνο χαρακτήρα.

Τζούντο για ενήλικες

Το τζούντο με την ηπιότητα που το διακρίνει είναι ένα άθλημα, μια πολεμική τέχνη, με την οποία μπορούν να ασχοληθούν γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης. Είναι μια ιδανική μορφή άσκησης για το σύγχρονο άνθρωπο, που κάνει στατική δουλειά και έχει λανθασμένες διατροφικές συνήθειες. Στο τζούντο εκτός από τη βελτίωση της υγείας και της φυσικής κατάστασης, το άτομο αποκτά ευλυγισία και μαθαίνει να προστατεύει τον εαυτό του είτε από ατύχημα είτε από επίθεση.

Σίγουρα η κούραση της ημέρας δεν ωθεί το άτομο στην άσκηση, όμως το τζούντο είναι ένας τρόπος αποβολής του άγχους και της έντασης της ημέρας. Το μυαλό την ώρα της προπόνησης «ξεφεύγει» από τα προβλήματα όμως ταυτόχρονα οξύνεται. Είναι απόλυτα ασφαλές άθλημα και έχει τους λιγότερους τραυματισμούς σε σχέση με άλλες πολεμικές τέχνες και άλλα αθλήματα. Τέλος, η φιλοσοφία του τζούντο δεν κάνει το άτομο επιθετικό, αλλά αντίθετα γαλήνιο και ήρεμο.