6 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα του Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας του Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη είναι η ανάδειξη της μετασχηματιστικής δύναμης του αθλητισμού για την προώθηση θετικών κοινωνικών αλλαγών. Πρόκειται για την Παγκόσμια ημέρα προώθησης της ειρήνης μέσα από τον αθλητισμό!

O διεθνής οργανισμός Peace and Sport δημιούργησε την εκστρατεία «White Card» (λευκή κάρτα). Σε αντιστοιχία με την κόκκινη και κίτρινη κάρτα που συμβολίζουν ποινές, η λευκή κάρτα χρησιμοποιείται ως σύμβολο δέσμευσης για την δημιουργία ειρήνης!
“Χρησιμοποιούμε τον αθλητισμό και τις αξίες του για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας μεταξύ τους. Πόσο δε αυτές τις ημέρες με την πανδημία, καθώς ο αθλητισμός είναι μια ουδέτερη και παγκόσμια πλατφόρμα που οφείλει να βοηθήσει στην τρέχουσα παγκόσμια κρίση της υγείας”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΓΑ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, αλλά και την κρίσιμη περίοδο που περνάμε, μαζί με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο δείξαμε τη θετική ενέργεια του αθλητισμού. Μικροί και μεγάλοι τζουντόκα τράβηξαν μια φωτογραφία κρατώντας μια λευκή κάρτα, συμβολίζοντας έτσι θετική επίδραση που έχει φέρει στη ζωή τους ο αθλητισμός!

#WhiteCard #IDSDP #JudoForPeace