Η Γραμματεία μας λειτουργεί καθημερινά:

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 17:00 – 22:30

Τρίτη – Πέμπτη 18:30 – 22:30

Συχνές ερωτήσεις:

  • Πότε ξεκινούν οι εγγραφές;

Εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν καθ’όλη τη διάρκεια της αθλητικής χρονιάς στις ώρες λειτουργίας της γραμματείας. Η Ακαδημία μας λειτουργεί από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλη Ιουλίου.

Πριν την εγγραφή σας ελάτε να γνωριστούμε καλύτερα. Μέσα από τρεις δωρεάν, αναγνωριστικές προπονήσεις βεβαιωθείτε ότι σας ταιριάζει αυτή η τέχνη, σας κάνει ο χώρος, σας αρέσουν οι συναθλητές σας και εν τέλει ότι σας καλύπτει ο δάσκαλος και η φιλοσοφία μας.

  • Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει τζούντο το παιδί μου;

Μια ενδεικτική ηλικία είναι η ηλικία των 4 χρόνων. Ωστόσο, κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά και να κρίνεται, από τον προπονητή, ο οποίος μετά το δεύτερο με τρίτο μάθημα μπορεί να καταλάβει αν είναι σε θέση να ξεκινήσει να προπονείται. Αρκετά νήπια αυτής τις ηλικίας έχουν αναπτύξει ικανοποιητικό βαθμό αντίληψης και πειθαρχίας.

  • Το τζούντο είναι και για κορίτσια;

Το τζούντο είναι ένα άθλημα με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί ένα παιδί ανεξαρτήτως φύλου και σωματικής διάπλασης. Βελτιώνει μεταξύ άλλων την σωματική διάπλαση, την φυσική κατάσταση, την αντίληψη, το συνδυασμό κινήσεων, την αυτοπεποίθηση και τη μαχητικότητα.

  • Το παιδί μου είναι υπερκινητικό, μπορώ να το φέρω;

Τα παιδιά σήμερα στην πλειοψηφία τους είναι υπερκινητικά και ατίθασα. Αιτία οι τροφές που περιέχουν πολύ ζάχαρη και οι περιορισμένοι χώροι που κινούνται λόγω έλλειψης της ”αλάνας” που οι μεγαλύτεροι γνωρίσαμε. Σε έναν ελεγχόμενο και ασφαλή χώρο θα μπορέσει να διοχετεύσει την ενέργεια του, κάτι που θα βοηθήσει στη συγκέντρωση και την οργανωτικότητά του. Με την ένταξη του στην ομάδα και τη θέση του στην ιεραρχία της, μαθαίνει να πειθαρχεί και να αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις του.

  • Υπάρχουν τμήματα ενηλίκων;

Λειτουργεί τμήμα ενηλίκων – “hobby-στών” κάθε Τρίτη και Πέμπτη 21:00 – 22:30.

  • Πόσες φορές την εβδομάδα μπορεί το παιδί να κάνει προπόνηση;

Για τις μικρές ηλικίες το προτεινόμενο είναι τρεις φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε να έχουν μια καλή περιοδική εκπαίδευση. Η διάρκεια της προπόνησης είναι 1 ώρα. Για τους μεγαλύτερους αθλητές, που στοχεύουν σε μια καλή πορεία, οι προπονήσεις είναι πιο εντατικές και διαρκούν 1,5 – 2 ώρες ανάλογα την ηλικιακή κατηγορία.

  • Πότε και πώς θα προαχθεί κανείς στην επόμενη ζώνη;

Η προαγωγή των αθλητών μας στην επόμενη ζώνη πραγματοποιείται μέσω της διαδικασίας εξετάσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρο στην Ακαδημία μας μία φορά το χρόνο πριν από την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Ο προπονητής είναι ο αρμόδιος να αποφασίζει ποιος είναι έτοιμος να συμμετέχει στη διαδικασία των εξετάσεων.